Måndagmorgon med Mimmie och Lutnia

Förväntningarna var höga. var det sant, att det var dags för första lektionen i hoppning äntligen?

Innan påsk sade de att vi skulle få hoppa efter påsk. var det lektionen direkt efter påsk eller bara efter påsk i allmänhet? Nervositeten infann sig.

Stackars Mathias släpade jag med mig (kanske med hjälp av Jansson-psykologi?) med lockelse om att han skulle få se mig hoppa och oj vad kul det skulle vara och vad glad jag skulle bli.
Alltså; inte läge för en till dressyrlektion.

Till min glädje fann jag att jag blivit tilldelad Lutnia. Hm, skulle vi inte rida för Denise idag? Hon har ju gett mig Ebba de senaste gångerna? Och om vi ska hoppa; hur ska det gå för mig i Lutnias dressyrsadel som jag inte ens får plats i med mina långa ben? Lutnia är min älskling. men Ebba är också en favorit, förutom när man ska hantera henne på marken, den surtanten.

Mathias ögon, näsa och lungor kloggade ihop med en gång vilket gjorde att jag och Veronika (som idag red MQ) stod och småpratade medan vi gjorde i ordning.

Och när vi kom in till ridhuset såg jag... ett par koner. Hm?
Sen såg jag Mimmie (:D) som dessutom kom bärandes på en bom :D Mina drömmar gick i uppfyllelse!

Sen kom jag (och fjärilarna i min mage) ihåg det lilla faktumet att jag aldrig hoppat på stor häst i hela mitt liv. hm.

Jag behövde dock inte oroa mig då Mimme efter detta tog fram 2 sockerbitar. Det skulle alltså vara minimalt små hinder.

Min oro över att hoppa stor häst visade sig även den vara helt onödig. Jag har absolut vant mig tillräckligt vid skillnaden i rörelse och jag tänkte inte överhuvudtaget på att det kändes ovant eller onaturligt vid själva språnget.
Det som var svårast och ovant var däremot avståndsbedömningen och längden på galoppsprång. Jag som ponnyryttare är inte van vid 3,2 meter långa språng. Det var därför en superbra övning att få hålla först 3 och sedan 4 galoppsprång på 12 meters mellanrum mellan två bomar.

Det var superkul att Mathias följde med. Var lite nervös i början men efter bara några minuter så tänkte jag inte ens på att jag var iakttagen :) Klok som han var så filmade han lite.

Comments

Popular posts from this blog

Täckesinventering