Killer

Just läst ut den 6e boken av pretty little liars; killer.

!!!!!Spoilervarning!!!!

Boken börjar där den femte slutade, i den mörka skogen vid spences hus där tjejerna hittat Ian död. De springer tillbaka till festen Spencers föräldrar har, för att hämta wilden och visa honom kroppen.

Wilden beter sig underligt och har inte alls bråttom ut i skogen, säger att han behöver backup. Och självklart, när poliserna väl kommer ut i skogen finns ingen Ian kvar. Ryktet sprider sig i stan, tjejerna är lögnare som vill ha uppmärksamhet - Ian lever och är på flykt undan rättvisan.

Senare rotar de igenom melissas dator och råkar se ett IM - från Ian! Eller någon som låtsas vara Ian? Han skriver att han behövde fly, att "de" vet och att de vill låta honom få skulden. Tillslut lyckas de få honom att skriva vilka som är "de" och som egentligen är skyldiga till Alis mord - Jason och Wilden.

Under tiden har aria äntligen fått börja dejta Jason, som hon varit kär i sedan hon var liten. Tyvärr får det hela ett abrupt slut när Jason får ett oförklarligt raseriutbrott då aria bjuder in honom till det nyöppnade hotel Radleys invigningafest. Det visar sig efter lite snokande att hotellet tidigare var ett mentalsjukhus, och Jason var en patient.

Emily har en ny pojkvän och är förvirrad - hon var ju gay? Killen är perfekt för henne, och de har sex. Tyvärr får killens mamma reda på det och börjar mer än hata Emily och i smyg hota henne. När Emily berättar för killen tror han inte på henne utan gör slut. Sen hittar han själv bevis för att Emily talade sanning och kommer för att be om hennes förlåtelse - vilket hon inte kunde ge.

Spencer fortsätter undersöks misstankarna om att hon är adopterad och anmäler sig på en site som hjälper barn och föräldrar att hitta varandra. Hon blir även ihop med Andrew, som stöttar henne i sitt sökande.
Efter ett tag får hon napp - någon vid namn Olivia visar sig vara hennes mamma! Olivia bor i new york och Spencer åker dit för att träffa henne. De klickar direkt och Spencer känner äntligen att någon älskar henne. Olivia berättar att de precis köpt en nu lägenhet och om allt går bra kanske Spencer kan flytta till new york i framtiden så de kan vara nära. Olivia reser sedan iväg med sin man på semester, och Spencer som är desperat att fly från sina föräldrar som behandlar henne som ohyra, ringer Olivias mäklare och köper en lägenhet i new york för alla sina college pengar. Synd bara att Olivia var en bedragare som länsade Spencers konto.....

Hannah krigar vidare med kate som tar över båda Hannas vänner och skolans it-girl titel. De hamnar i en långdragen kamp om arias bror Mike. Hanna vinner till slut, bara för att få reda på att kate inte ens gillade honom utan bara ville hämnas på Hanna som sagt till alla att kate hade herpes. Hanna har dock fallit för Mike på riktigt och de blir ihop.

The Grand final är när någon (wilden?) tänder eld på skogen där Ians kropp låg, och aria lyckas rädda en tjej ut skogen. Tjejen är.. Ali?!!!?

Comments

Popular Posts