Ambulansfart

Sofie ringde mig idag strax efter lunch. Hon var gullig och skulle hjälpa mig att linda om Vasaras ben idag eftersom det är torsdag. Men när hon hämtat henne i hagen upptäckte hon att lindan var avsliten... Stackars Vasara hade tydligen haft panik under nattens extrema stormväder (tom jag vaknade med hjärtat i halsen av åskan som dundrade som om världens undergång var nära) och hade sprungit runt i panik så mycket att hela bandaget åkt av. Såklart medförde även denna panikrusning att hennes skada ben fick ta en hel massa stryk, och bär Sofie hämtade henne var hennes ben lika tjockt som hennes knä och den forsade var ur ett återigen infekterat sår. 

Alltså fick jag kasta mig från jobbet och åka ut samtidigt som jag desperat försökte få tag i kliniken för att se om jag kunde åka in direkt, och även försöka få tag i ett släp... Morgonen hade spenderats med att jaga släp i 40 minuter, så det såg mörkt ut. Sofie erbjöd mig hennes släp men självklart var det för tungt för att jag skulle få köra det med min bil på mitt körkort. Dessutom är det ju så förbannar långt till stallet och till kliniken så jag skulle ändå knappt hinnan de stängde för dagen. Så veterinären på kliniken bad mig ringa när jag såg benet så skulle vi bestämma hur vi skulle göra. Sofie tog tempen och hon hade ingen feber, och hon tvättade och lade om benet.

När jag kom fram var det en pigg men lite ledsen häst som väntade på mig. Benet såg riktig otrevligt ut, men jag bedömde att vi kunde vänta tills morgondagens besök, och efter att ha ringt kliniken så kom vi överens om att jag skulle åka ut tidigt imorn och var det kris hade de troligen en kort lucka på morgonen åt oss där vi kunde påbörja behandling för att sedan fortsätta under dagen när veterinär fanns ledig.

Så jag tvättade gin och bandagerade benet och tog tempen, den hade resan stigit 0,5 grad sedan Sofie tog den vilket ju inte känna så kul. 

Nu får jag bara avvakta tills imorn. Kanske hämtar släpet redan ikväll så kan Mathias kanske hjälpa mig koppla på det.

Comments

Popular Posts