Elsa lördag

Igår var det ÄNTLIGEN dag för vår första hoppträning för Åsa. Åsa har kul nog ridit Elsas mamma och var väldigt nyfiken på att träffa Elsa. 

Vi började med lite basdressyr för att Åsa skulle få en känsla för henne och såklart mig på henne. Vi arbetade med trav och galopp på volt med fokus på att "väcka" Elsa som gärna går i ett bekvämt och lite för långsamt tempo, så vi gjorde mycket tempoväxlingar och Elsa förstod snabbt vad vi önskade från henne och jobbade på fint. 

Sen travade vi och galopperade över bommar på volt för att värma upp och kolla hur hon hanterar benen. Superduktig var hon! Vi ökade sedan på med att lägga till två hinder till bommarna och hoppa en oval.

Elsa hoppar otroligt fint, tryggt och okomplicerat. Åsa sa att "det här kan bli hur bra som helst" och så känner jag också. 

Vi ska träna nästa lördag också och på torsdag har jag i läxa att fortsätta jobba med samma tempoväxlingsövning och även snabbare "uppfångning" efter hindren då Elsa blir stark och het efter att ha hoppat ett tag och det blir kämpigt att sätta tillbaka henne efter hindren. 

Jösses Amalia vad kul vi hade!!!


Comments

Popular Posts