Longleat dag 1 - fredag 24 mars


Vi tog som vanligt pendeltåget till Märsta och därifrån bussen till Arlanda. Det är faktiskt riktigt enkelt, tar inte speciellt mycket mer tid än Flygbussarna, och det är gratis. 

Planet gick en så där lagom tid, men trots det blir man ju konstigt trött av att resa, så vi sov nästan hela flygresan. När vi landade gick vi direkt till biluthyrningen för att hämta ut vår bil och påbörja vår färd mot Longleat. 

Vi närmade oss hotellet när vi från ingenstans, helt otippat ser en skylt med "Stonehenge" på. Jag trodde först att det måste vara något som har samma namn som THE STONEHENGE, och trodde inte riktigt på Dave när han sa att joo, det är ju visst det riktiga Stonehenge, det ska ligga här någonstans. 

Jag hoppade upp och ner av entusiasm när vi plötsligt såg stenarna på höger sida genom bilfönstrena. Vi svängde av och var tyvärr för sena för att få gå in och titta på utställningen och  så, men till stenarna vandrade vi. Ca 20 minuters promenad och sedan stod vi bredvid dem, oväntat, ofattbart, fantastiskt.Sedan fortsatte vi mot Longleat och hotellet. När vi kom fram trodde jag inte mina ögon; vilket fantastiskt ställe! Det kändes som att kliva in i ett enorm lyxhus ägt av en förmögen familj på engelska landsbygden på 1800-talet. Inredningen är underbar, allt känns lyxigt och engelskt. Och när vi klev in i rummet (ledda av en riktigt engelsk gentleman) trodde jag först inte mina ögon, vi klev in en en korridor vilket jag först trodde var en korridor till vår rum, innan jag insåg att det var VÅR korridor som ledde mellan sovrum, badrum och dörren ut. Badrummet är lika stort som vårt vardagsrum hemma och har en gigantisk badkar som tom jag kan sitta ned raka ben i. Sovrummet är magiskt vackert och så fort man är där vill man aldrig lämna det. 

Vi gick ner till ett av två stora sällskapsrum, där vi beställde middag och te. Vi satt i ett stort rum med enorma fönster ut mot trädgården, en sprakande brasa och mjuka soffor och fåtöljer. Och maten var lika bra som allt var fint. Vi avslutade middagen med att äta den godaste brownien någon av oss någonsin ätit. 
Jag avslutade kvällen med ett långt bad innan vi kröp ner i sängen och myste framför TVn.


Herregud vilket ställe.
Comments

Popular Posts