Longleat dag 2 - lördag 25 mars

Vi vaknade utsövda och redo för vår första dag inne på Longleat. Vi gick ner till den inglasade resturangen där vi serverades dels en frukostbuffé men även beställde in en bagel med rökt lax, och en Wiltshire full breakfast. 

Extremt mätta vilade vi en stund på rummet innan vi satte oss i bilen och körde den korta biten till Longleat, och stod redo i kön när de öppnade.

Vi började med att utforska utsidan av det enorma huset, känt för att vara ett av de vackraste exemplen på Elisabethansk arkitektur.


Vi gick sedan till de två mindre labyrinterna, vilka tyvärr var stängda för att häckarna höll på att växa upp. Vi hamnade sedan utanför aptemplet, där jag mer eller mindre studsade in. Små söta apor som klättrade omkring alldeles bredvid en!
Vi fortsatte vidare in från templet in till en av avdelningarna med blandade djur. Vi träffade allt från papegojor och fjärilar till en orm som jag fick klappa! Modigt om jag får säga det själv. 
Jag lyckades för övrigt inte komma ut ur detta område utan ett nytt gosedjur, en sengångare som är döpt till Eugene, tribute till the walking dead.Klockan hade vid det här laget slagit lunchdags, så för att ladda för resten av dagen gick vi in och beställde varsin pizza och mumsade i oss. Det blev en hel del över så det tog vi i en take-away låda. En tur till bilen för att lämna pizza och gosedjur och sedan var det äntligen dags. Huvudattraktionen. Anledningen till att vi rest hit. Labyrinten! Störst i UK och känd i hela världen. Jag var redo att gå vilse!
Det var riktigt häftigt, häckarna var så pass höga att man omöjligt kunde se över den, och det var alltid flera vägval att göra, och inget som talade om ifall det man valt gick åt rätt håll eller inte. Vi gjorde en riktigt bra insats och klarade oss både in och ut på ca 30 minuter. Vilken upplevelse!

För att vila fötterna lite efter allt gående satte vi oss på djungelkryssningen och besökte gorillor, flodhästar och sjölejon.

Vid det här laget hade själva huset (snarare palatset/slottet) öppnat så vi tog en tur inne i det. Vilken uppvisning av överdåd och skryt! Det var så fint så att man inte ens fick ta bilder inomhus. 

Sedan var vi tvungna att röra oss tillbaka mot bilen för att köra mot safarin, dagen började lida mot sitt slut och snart skulle insläppet stänga. 


Under 1,5 timmars safaritur fick vi se wallabys, zebror, lejon, tigrar, ha apor som klättrade på bilen, vargar, antiloper, noshörningar osv osv osv. Riktigt häftigt och jag blev så glad över att se vilka stora och naturliga ytor som djuren hade att röra sig på, de hade det verkligen bra så det kändes bra att spendera pengar i den här parken.

Riktigt trötta åkte vi nu hemåt. Vi däckade i den underbara sängen, med pizzakartongen på magen och Eugene som sällskap, och såg diverse tv program och bara vilade. Tydligen var vi helt slut efter denna heldag, för vi däckade totalt.Comments

Popular Posts