Australien dag 1 - 4:e och 5:e juni

Dagen hade äntligen kommit, det var dags att åka!

Vi hade riktigt skön avgång från Arlanda då planet gick 15:05 på söndagen, så vi behövde inte åka hemifrån förrän kl 11. Det innebar att vi kunde sova ordentligt, fixa det sista i lugn och ro och tom spela lite spel innan det var dags att gå hemifrån. 

Vi valde att åka kommunalt till Arlanda då vi ändå hade våra sista dagar på våra SL-kort, så det  blev tbana till t-centralen, pendeltåg till Märsta och därifrån buss till Arlanda. Riktigt smidigt gick det!

Vår första delsträcka skulle ta oss till Dubai, och dit tog det bara ca 6 timmar. Denna resa kändes dock ganska lång och seg.

I Dubai var det 3 timmars väntan till andra och sista delsträckan, flyget som skulle ta oss till Sydnet på 13 timmar i en Airbus A380. Detta gjorde mig glad då det är mitt favoritplan och gör långa resor mer uthärdliga.Flyget gick bra och det kändes som att det gick fort. Jag sov många timmar och såg på film resten. 

När vi landade var klockan runt 22 lokal tid på måndagen (dvs 14 i Sverige) och vi passerade smidigt genom tullen och alla kontroller, hämtade våra väskor och gick ut. 

Det var plågsamt att ta sig till Sheilas lägenhet, som trotts att den ligger knappt en kilometer från flygplatsen råkade vara helt otillgänglig till fots pga ombyggnationer av vägarna. Vi försökta ta taxi men 2 förare sa nej till att köra denna korta sträcka. Så, vi fick börja gå längs motorvägen i mörker. det kändes sådär.... Som tur var så stannade snabbt en taxiförare som var på väg hem efter sitt skift och gav och gratis skjuts till lägenheten. Hopp om mänskligheten!

Dörr till dörr tog denna resa: 28 timmar.
Den här dagens resa har varit den skönaste och snabbaste jag varit med om till australien / nya zeeland och den får tummen upp!

Comments

Popular Posts