Australien dag 11 – 15:e juni

Vi vaknade till en solig vy över skyskraporna, och vår lycka var gjord; vi skulle kunna njuta av en dag på nöjesparken Movie World!

Vi gick till busstationen och hoppade på en av de lokala bussarna för att ta oss till dit. Att ta en av de anordnade bussarna från hotellet skulle kostat 4 gånger så mycket, så det kände vi inte var värt det.
Bussen tog ca 45 minuter, och för varje minut blev det soligare och varmare, alltså mer och mer perfekt för en dag på en nöjespark!

Dave hade varit här en gång tidigare, för sisådär 15-20 år sedan, och såg fram emot ett återbesök.
Dagen spenderades i sällskap med i stort sett varenda superhjälte från DC comics, alla karaktärer från Looney Tunes, och filmfavoriter som Scooby Doo. Vi var verkligen här på rätt dag och rätt säsong, det var verkligen ingen kö till någonting, det längsta vi fick vänta i kö var 5 minuter. Detta gjorde att vi kunde åka allt vi ville, dvs alla attraktioner i hela parken som inte var för barn, och några av dem flera gånger.

Favoriten från dagen är Arkham Asylum, som är den absolut häftigaste bergochdalbanan i parken. Den är även speciell då de har en VR-upplevelse; man kan hyra ett par VR-goggles och uppleva åkturen inuti en DC Comics värld. Vi gjorde detta första gången, och vi avslutade parkvistelsen med att åka den igen fast utan VR-goggles. Här insåg vi dock vår dödlighet och gräns, efter fem timmar gjorde denna galna åktur oss slutligen aptrötta och redo att gå hem, med huvudvärk och yra. Alltså precis så som det ska vara, färdig-åkta.

Vi tog bussen hem och åt resterna från gårdagens picknick till middag. 


Comments

Popular Posts