Australien dag 15 - 26:e Juni

Jösses vad vi är trötta. Idag orkade vi inte en lämna huset utan hade en skön sovmorgon innan vi slappade i vardagsrummet och jag läste ut min bok. Det var först på eftermiddagen som vi lämnade huset, och Ray körde oss till Sheilas lägenhet där vi skulle sova inatt. det var nämligen dags för en av resans höjdpunkter; middag på Quay. 

Vi bokade bord för flera månader sedan på denna fantastiska restaurang som är den 95:e bästa i världen. Jag har velat åka hit i nästan 8 år, sedan jag såg kocken på Masterchef Australia för första gången.

Vi tog fyra-rätters middag, och jag åt:

Hand shelled mud crab,
cold pressed cauliflower jelly,
cabbage stem, lemon purée

Congee of black lip abalone,
sea scallop, heart of palm,
black vinegar laver

Murray Cod,
southern squid, sea cucumber,
sake, lemon

Snow Egg 

Det var riktigt riktigt bra mat, men jag måste nog säga att frantzén var bättre. 
Att äta här var med på min 40 innan 40 lista så den punkten är faktiskt avbockad nu.

Comments

Popular Posts