Nya Zeeland dag 1 - 17:e juni

Idag var det äntligen dags. Att återvända till ett hem, känns det som. Att återse staden där jag kände så mycket, upplevde så mycket. Levde så mycket. 

Jag var ritkigt nervös, kände mig skakig och hade ingen aptit. Vad skulle möta mig? Ett ställe som helt förändrade min bild jag har i mina minnen? Ett ställe som fick mig att längta tillbaka så mycket att jag knappt kan åka därifrån? Ingenting?


Vi tog Aucklands version av flygbussen till Queen street. Både hjärtat av CBD och gatan där jag jobbade och bodde bedvid. Trots att det var riktigt mörkt när vi kom in till stan kände jag igen mig så väl.

Känslorna som kom var enbart positiva; exalterade, nostalgiska och varma. Men det fanns även en känsla av overklighet.

Hotellet vi bor på ligger precis mitt emot där jag bodde, och jag brukade gå förbi denna entre varje dag på väg till och från jobbet. Det är ett otroligt fint hotell och det känns skönt att få lyxa till det lite denna gång.   


När vi lämnat av grejerna på hotellet gick vi ut på stan. Det första jag ville göra var att gå förbi mitt gamla jobb, och kolla på sky tower. 

Jobbet var kvar, men hade expanderat något enormt, det var nästan 6 gånger så stort som när jag såg det sist. Så kul att det går så bra för dem!

Sedan hände det oväntade. Dave frågade mig vilken dag vi skulle gå ut och uppfylla mitt 'party like it's 1999' mål på 30-innan-30 listan och vi insåg att det var lördag idag, och att vi inte skulle vara här någon annan helgdag. Så, vi hade inget val, det behövde bli idag. 

Så; på med partyklänningen, och iväg. Min sista riktiga festkväll på platsen där allt började.

Vi gick all in och dansade hela natten. Dansgolvet var fullt, och stämningen på topp. Jag hade så otroligt roligt, och drack alkohol för första gången på över ett år, Vi stannade nästan till stängning, och när vi vandrade hem kändes allt så välbekant och tryggt, och jag kan säga att ännu ett mål på 30-innan-30 är klart. Comments

Popular Posts