Alaska kryssning dag 4 - tisdag 14 augusti

Idag var en heldag till havs, då vi åker mellan Seward och vårat första stopp som heter icy straight point.

Vi åt en god frukost i det fina tsars palace main dining room. Sedan utforskade vi skeppet fram tills lunch som jag och Dave åt på Chin chin som precis som namnet antyder serverar kinesisk mat.Under eftermiddagen anlände vi till en av resan huvudattraktionen; Hubbard glaciären. En ofattbart stor glaciär som sträcker sig X km lång och Z hög. Hela båten stor ute på däcken och slogs för att få de bästa platserna och kunna ta selfies och bilder med stora kameror. Det var verkligen en häftig syn, även för mig som sett flertalet glaciärer tidigare både på Svalbard och Antarktis. Den här gången hände dock något som vi bara drömt om vid andra glaciären; den kalvade. Ca femton gånger...!


Till middag åt vi på Osheerans, irländsk pubmat som tyvärr inte hade någon vegetarisk mat så jag fick pilla ut lite kålbitar ur en soppa med bacon.

På kvällen var det dags för kryssningens första kvällsshow, en musikal vid namn "band on the run". Riktigt bra kvalitet på alla medverkande och publiken var riktigt i gasen och sjöng med i gamla dängor.


Comments

Popular Posts