Alaska kryssning dag 6 - torsdag 16 augusti

Juneau

Andra dagen av äventyr startade med ytterligare en frukostbuffé innan vi direkt gick av vid resans andra stopp, Juneau, och satte oss på bussen som skulle ta oss till dagens aktivitet: Mendenhall glacier river float.

Vi åkte i små grupper i uppblåsta båtar längst floden i nästan två timmar. Det var en väldigt blandad flod, vissa partier var aggressiva och skvätte vatten över hela båten, medans vattnet inte ens rörde sig på andra ställen.

Floden varierar så mycket i vattenhöjd av tidvattnet att det vissa dagar blir översvämning. Därför är husen byggda med en stor kanal under sig så vattnet kan flöda fritt. Andra dagar måste man hoppa med flottarna på botten av floden för att ta sig förbi väldigt grunda partier.

Mamma och moster spenderade hela dagen vandrandes i Juneau och hade ingen aktivitet inbokad. 

Vi kom tillbaka till staden runt lunch och tog en snabbtur runt innan vi åter gick på båten och åt en sen lunch på Tsars.

Till middag blev det Cagney's Steakhouse. Där åt jag den godaste cod jag smakat.
Mitt under middagen anlände vi till Sawyer Glaciär vilket var snäppet vackrare än Hubbard till och med. Vi var helt oförberedda och hade därför inte annat än kamerorna i mobilen med oss.
På kvällen somnade jag redan vid 19 och följde inte med till kvällens show utan Dave fick gå själv. Idag bjöds det på en akrobatshow med ett ryskt par.Comments

Popular Posts