Min billigaste livförsäkring

Jag rider aldrig med väst.
Det är dumt, ja, men det är så obekvämt och stelt och opraktiskt, speciellt när man tränar, att den helt enkelt inte sätts på.

Jag tror jag ridig Trygve med väst 3 gånger. När jag provred första gången, eftersom jag inte visste vad det var för häst jag skulle träffa. När vi åkte till Berga för hoppträning, då det var vår första resa ihop och jag inte visste hur han skulle reagera. Och slutligen på vår första Pay and Jump då det helt enkelt är extra korkat att inte ha väst då.

Jag har funderat en del över detta på sistonne. Det var det enda löftet jag fick ge Mathias när jag skaffade Vasara; att jag skulle ha västen när jag hoppade. Jag är glad att jag hade västen när Lillan slängde av mig och jag fick hjärnskakningen. Hade jag inte haft västen nä'r jag var liten och landade baklänges över ett trästaket hade jag kunnat säga adjö till mig rygg ännu mer än vad jag fick.

Det är verkligen den billigaste livförsäkringen man kan tänka sig, och om den kan rädda mig från att bli förlamad resten av livet från en ryggradsskada, eller dö av att bli trampad över bröstet, så är det värt att ha väst-skrället.

Så, nu har jag valt att investera i en Komperdell Ballistic Vest, som från början är gjord för motorcykelåkare men nu blivit mer och mer populär även bland extremskidåkare och ryttare.
Den är liten, lätt, smidig och känns knappt att man har på sig - det är med andra ord ett underverk till väst. Efter att allt fler i stallet skaffat den kunde jag prova ut den i alla storlekar och känna hur den var att ha på sig, och bestämde mig under black friday att köpa en. Jag invigde den idag under uteritten och måste säga att den absolut är den mest bekväma och minst störande väst jag någonsin haft.

Nu ska jag lova mig själv att använda den när jag rider ute och när jag hoppar. Jag är också realistisk och inser att jag under markarbete och dressyr inte kommer att orka använda den, men det är definivt ett steg i rätt riktning och förhoppningsvis blir denna med tiden lika självklar att ta på som hjälmen.

Comments

Popular Posts