Klockan och fyrkanten

Dagens bomträning var grymt rolig! Vi red klockan och fyrkanten i båda varven, och hästarna fick verkligen jobba med att lyfta på benen. både ryttare och hästar var svettiga och nöjda efter passet.

Jag tycker faktiskt att jag känner av en skillnad i Trygves 'motor' sedan kiropraktorbesöket, han svarar tydligare på min skänkel när jag ber honom gå framåt och jag upplevde att han lyfta bättre på benen, kanske genom att ryggen släppt lite? Även Carro sa att hon tyckte att han såg ärtigare ut än vanligt.

Fyrkanten gick riktigt bra, vi lyckades göra 90 graders-svängarna bra och samlade upp bra inför bommarna.

Klockan gick klockrent (hihi) i höger varv, jäämn fin galopp med 4 språng mellan varje bom hela tiden på jämt spår. I vänster varv fick vi det, som väntat, betydligt kämpgare då min sneda axel drog oss ut till höger, och Trygves sneda sida också drar till höger. Jag kämpade som en blåsbälg med att fälla in mitt högra skulderblad och efter ett par omstarter och sjukt mycket fokus lyckades vi få till det även i detta varv. Men det var svettigt!

Grymt roliga övningar jag gärna gör snart igen!


Comments

Popular Posts