Morgonpass och uteritt

Årets första uteritt avklarad, på årets allra första dag.

Morgonpasset och barnvakt till compan innebar att jag var helt klar med alla sysslor först vid 11:30 när jag lunchfodrade. Trygve fick äta ute medan jag pustade ut i sadelkammaren, ätandes mina grötrester från morgonen. Efter några nätter med för lite sömn var jag lagom peppad på att ge mig ut, men visste att trygve skulle få mig på andra tankar. 

När jag efter lunchen hämtade in Trygve så var det en riktigt pigg och otålig sådan som protesterande skrapade i marken och trampade runt på gången - något som han naturligtvis vet att han inte får göra, men idag riktigt kröp det i skinnet på honom, och med en sådan långsam mamma som envisas med att man ska ha sadel och hjälm får man ju förstå hans frustration...
Därför skyndade jag mig att slänga på utrustningenen och gå ut.

Underlaget var ungefär som jag förväntat mig; glashalt på vissa ställen, styltigt på andra och knagligt på övriga. Trygve hade nog väldigt gärna velat gasa på och busa i full galopp idag, men det var inte att tänka på. Därför fick jag improvisera en slinga som skulle medföra omväxling i form av omgivning så att han skulle få roligt på andra sätt. 

Vi plöjde genom granar och sly, på vad jag kallar 'islandshäst-stigar', gick på asfalt, gräsäng, grusväg, klätterslingor.... Han var så himla nöjd och tyckte det var riktigt roligt att få gå där vi endast varit en gång förut; skogen mellan slingan och kvarntäppan. Hur jag lyckades lotsa oss igenom den biten med "stigen" täckt av snö vet jag inte, men det var ett äventyr vi båda uppskattade. Kanske mest när vi var ute på andra sidan, men ändå!


Comments

Popular Posts