Vandring i Cornwall - dag 2

Idag var det dags för vår första vandringdag.

Vi började med frukost på hotellet där vi njöt av en härlig utsikt över vattnet, och samlades sedan i receptionen iklädda våra vandringskläder och redo för en heldag.Vi började med att vandra igenom den lilla staden Falmouthdäre vi bor och kommer att utgå ifrån varje dag. Den är så otroligt söt, och jag ser fram emot vår lediga dag på torsdag då jag och mamma tänker utforska staden ordentligt. Vi stannde en stund på Costco för att köpa valfri picknick till lunch och vandrade sedan vidare mot utkanten av staden.

När vi kommit ut ur 'stadskärnan' så tog vi in på The South West Coast Path. Det är en led som löper flera hundra kilometer längst med Cornwals kust, som namnet antyder. Denna följde vi hela vägen förbi Castle Beach, Gyllyngvase Beach,Swanpool Beach, Maenporth och landade slutligen i den lilla byn Mawnan Smith. Vi har gått på stigar och mindre vandringsleder längst med kusten i lätt terräng med underbar utsikt.

Innan bussen hämnade oss för att ta oss tillbaka till hotellet avslutade vi vandringen på den fantastiska pubben Red Lion. Den fick mig på riktigt att vilja hänga där som en stammis.


Dagens vandring var ca 13,5 km.

Comments

Popular Posts