Bettre bett - pun intended

På gårdagens hoppning testade vi ett Sprenger inskolningsbett som jag lånat av Lotta. Väldigt spännande tyckte jag som aldrig sett ett förut, och tyckte att det såg stort och lite brutalt ut. Blev ännu mer tveksam när jag tränsade och Kotten tuggade och gapade och hade sig. Men sedan - magi. 

Det här var TOPPEN sa Kotten och gick som en klocka, aldrig varit så stabil i handen och med huvudet. Det låg verkligen helt still och stabilt i munnen men gav full rörelsefrihet för tungan och det är precis det han trivs med.

Jag ska fortsätta rida med detta under kursen på Berga och hoppas att det fortsätter att vara lika bra. Har hittat det online efter mycket letande så jag kan skaffa ett eget längre fram. 

https://www.stromsholmssadelmakeri.se/product/sprenger-kk-schooling-bit-aurogan Comments

Popular Posts