Very unprofessional


I emailed Katja Falk to ask if Pegass would go through a clinic inspection or one at home tomorrow. I got the answer that she didn’t know, but that it didn’t matter. I replied that I did matter to me.

The response? It’s so fucking rude that I will have to post it directly here. Oh, and she sent me three emails in a row, within 10 minutes.

Read it an weep. I’m so angry. I’m a potential customer, and a very polite one at that – and this is how they treat me:

Ofta beror det på att de böjer hårdare än de borde på klinikerna!!!
ALLA hästar ger utslag på böjprov om man böjer fel!! Grejen är enligt mig att en gårdsveterinär böjer för att se OM hästen ÄR halt eller inte…. Medan kliniker ofta böjer lite för hårt – eftersom de vana att oftast göra hältuttedningar!!
Så om en häst är ua på ett böjprov så är den ua! Det finns vissa kliniker som springer på tex betonggolv etc vilket vissa gårdsveterinären kanske inte har tillgång till (alla gårdar har ju inte som vi en asfaltsväg utanför man kan anv utan måste kanske springa på grus men det är liksom ingen större skillnad. En veterinär som gör sitt jobb SKA oavsett om han arbetar på klinik eller som distriktsveterinär göra exakt samma böjprov!!
Här hos oss har vi tex en gårdsveterinär som böjer så fruktansvärt hårt så alla hästar blir halta!! Då har vi åkt vidare till ATG kliniken o där har ingen av dem varit halta….. Så…nej det stämmer inte!!
Man vill vill ju veta OM hästen HAR ont…..inte GE den ont!!!!!
Så jag tycker man ska lita på att alla veterinärer gör sitt jobb. Är det sen NÅGON veterinär man hört illa om får man väl ta en annan då men annars gör nog de flesta veterinärer sitt jobb!
Inget försäkringsbolag kräver klinikbesiktning såvida inte hästen försäkras HÖGT men då krävs ju även röntgen! (Vilket distriktsveterinärerna ju inte gör)
//Sussi

Några av dem du har på din lista är klinikbesiktade men just Pegass vet jag alltså inte….. Urania är ej besiktad än…
Atos & Vasara är bes på klinik….
Sussi

PS. Måste tillägga att vår distriktsveterinär egentligen ÄR bra annars men han är typ 2m lång, grov, tysk & STENHÅRD.
Han trycker även så hårt på ryggarna att 9 av 10 svankar!!! Men sen får ingen reaktion på kliniken…… Faktiskt synd!  för annars är han är bra och noggrann veterinär som vi gillar!!  )
Så hos oss är han alltså hårdare än kliniken
Sussi

Comments

Popular Posts