Antarktis dag 10 & 11 - 8 & 9 november


Till sjöss, Scotia sea.

Två dagar till havs som skulle föra oss till Sydgeorgien. Vi passerade även Antarctic convergence.

Vi har varit på flertalet briefings där det har pratas allvar om de planerade aktiviteterna och alla som anmält sig har fått gå igenom en läkarkoll och antingen fått godkänt eller avslag. Anledningen är såklart för att vi på Sydgeorgien kommer att befinna oss mer än två dagar ifrån hjälp, helt isolerade. Om något händer kan de bara söva patienten i två dygn i väntan på att nå Stanley och deras sjukhus. Så, det går inte att vara osäker på om man klarar av något nu, är man det får man stanna hemma.

Vi har även fått dammsuga allt vi ska ha på oss och skriva på ett papper som säger att vi gjort det, samt genomgått en obligatorisk 2 timmars genomgång om biosäkerhet och annat, för att ens få gå i land.
Det är så otroligt känsligt här, så kommer minsta spår i land från en annan kontinent eller bara annan ö så kan det utrota hela kolonier. För att inte tala om ifall frön från en växt kommer med, det kan slå ut hela ön.

Imorgon ska vi gå i land vid Fortuna bay, där vi kommer befinna oss bara meter ifrån kungspingviner och pälssälar, och vem vet vad mer. Där ska jag även delta i Shackleton-hiken.Comments

Popular Posts