Antarktis dag 20 - 18 november

Drakesundet, dag 2.

Natten var lugnare och jag kunde sova rätt bra. Eftersom det var sista dagen på båten idag var det dags att packa, vilket gick förvånansvärt fort. Men stänga väskan? Nästan omöjligt.

Efter lunch började stormen tillta igen, och saker började flyga i restaurangen och hytterna. Vi gick till receptionen för att lösa in våra skulder, och fick sedan lägga oss ner i sängarna för arr undvika att flyga som vantar. Datorn gled av skrivbordet, alla glas föll ner på golvet...

Dagen har varit seg, allt känns bara som en lång hemresa som ska vara nu i fyra dagar. Jag har varit rastlös och helst velat knäppa med fingrarna för att få tiden att gå. Jag vill inte åka hem, vill inte lämna denna dröm som den här resan har varit.

Vi hade ingen lust att gå upp på observationsdäcket där kaptenen bjöd på avskeds-cocktails, utan stannade i hytten hela dagen fram tills den sista middagen där det dagen till ära serverades "baked Antarctica" till efterrätt medan personalen dansade med sprakande tomtebloss. Sen serverades tårta ned sång till några som fyllde år idag (typ 10 gången på resan). Sen spexade de loss lite och sjöng happy birthday till massor som inte ens fyllde år och alla klappade och sjöng med, så himla mysigt och kul.

Sedan bar det av till hytten igen där vi packade det sista och ställde ut väskorna i hallen. Nu kommer vi återse dem först på bandet i Buenos Aires.

Dags för sista natten i hytt 350.Comments

Popular Posts