Antarktis dag 3 - 1 november

Buenos Aires, avfärd

Efter 9,5 timmars extremt välbehövlig sömn vaknade vi något mer normala än vi känt oss kvällen innan. Vi gick upp och åt en god frukost innan vi begav oss ut till stans huvud-shoppinggata. Bussen mot båten skulle åka halv tre så vi hann spendera ungefär fem timmar ute.

Precis som Argentina är känt för, fanns det ett otroligt överflöd av handgjorda läderprodukter såsom skor, väskor och jackor, allt helt fantastiskt vackert. Mamma köpte en jacka och jag en handväska. Det var riktigt skönt att få röra på sig.

Bussen till hamnen tog bara tio minuter, och när vi kom fram fick vi gå igenom en säkerhetskontroll och lämna in en ebola-enkät och hälsointyg. Sedan fick vi checka in på båten och få våra ID-brickor.

Vi har bokat samma hytt som sist, och det var ett kärt återseende. Vi gjorde oss hemmastadda, packad upp alla kläder till garderoberna och gjorde oss i ordning. Så fort alla passagerare kommit ombord och checkat in var det dags för den obligatoriska säkerhetsövningen, där man får gå från sin hytt till sin återsamlingsplats på däck och se en demonstration hur överlevnadsdräkter och flytvästar ska tas på och var livbåtarna finns.

Sedan var det middagsdags, och maten var lika god som jag mindes den. Avslutade med en underbar croquembouche till efterrätt, precis som förra gången. Precis när vi satte oss och åt så lämnade vi Buenos Aires och det var en vacker syn att se staden försvinna bakom oss.

Sedan var klockan plötsligt nio och jag somnade som en sten igen, och missade därmed välkomstchampagnen och kaptenens välkomnande på observationsdäcket. Men jag var ju där förra gången så vet ju vad det är.
Comments

Popular Posts