Antarktis dag 5 - 3 november

Till sjöss.

En lugn och underbar dag som slutade i stor dramatik.

Då även hela denna dag skulle spenderas till sjöss för vår fortsatta färd mot Falklandsöarna fortsatte jag gårdagens aktivitet. Äta frukost, spela Nancy på observationsdäcket, fotopromenad ute på däcket; jag fick helt fantastiska bilder på de galet stora albatrosser som flög med båten under dagen, och även andra vackra fåglar. Nancy, lunch, hästspel, tupplur, hästspel, virkning och Carnivale, middag,

Det är såååååå sköööönt att få ta det lugnt och inte göra något, jag behöver verkligen exakt detta.

Vi åt lunch med våra nyfunna vänner runt ett stort cirkelformat bord. De är verkligen trevliga! Även om jag helst bara skulle vilja vara i fred så är dessa människor det näst bästa alternativet.

Den dramatiska biten:
Tyvärr har hela dagen även inneburit mensvärk, så jag gick tidigt från lunchbordet. När mamma kom efter berättade hon att hon sett en dam som ramlat och legat orörlig med doktorerna på plats. När vi sedan gick upp mot observationsdäck gick vi förbi damen, och hann då se hur en bår körts fram och hur en anställd schasade förbi alla så ingen skulle titta. Hon måste ha ramlat, trodde alla.

Sen tänkte vi inte mer på det förrän vid middagen då en mycket allvarlig kapten roade ut i högtalarna att vi har en "medical emergency" på båten och att vi omedelbart måste vända tilllbaka till Argentina där vi 150 sjömil från kusten möts av en helikopter som ska plocka upp patienten. Detta kommer givetvis påverka vår resa då vi spenderat två dagar till havs för att ta oss till Falklandsöarna och nu måste vända, men det var för tidigt för dem att säga exakt hur vi skulle påverkas.

Givetvis utbröt diskussioner, någon hade sett damen fått hjärt- lugnräddning så det troliga verkar vara en hjärtinfarkt. Självklart utbröt också oro för hur vår sjukt svindyra resa skulle påverkas och hur vi skulle kompenseras, om alls. Jag tyckte det var sjukt osmakligt men kunde samtidigt inte låta bli att känna samma irritation som dem; detta är en resa man bara gör en gång i livet och nu... Usch vilken dålig människa man är ibland. Tur att jag iaf är ärlig mot mig själv och inser det.

För övrigt har min halsont utvecklats till brösthosta och alltså är jag nu officiellt sjuk. Fan.Comments

Popular Posts