Antarktis dag 6 - 4 november

Till sjöss.

Vi vaknade runt sju och funderade över hur vi lyckats sova igenom helikopterns närvaro. Svaret fick vi under frukosten då en mycket trött och frustrerad kapten gick ut i högtalarna och meddelade att de under natten fått besked om att argentinska myndigheter inte tänkte skicka en helikopter pga "patientens säkerhet". Så nu var vi på väg till Puerto Madryn där vi skulle lämna av henne i hamnen, och alltså skulle vi bli ännu senare då vi skulle resa ännu längre åt fel håll.

Vi hade ett informationsmöte innan lunch då vi fick lite mer information om vad som hände, det hade varit tuffa förhandlingar under natten för att försöka få ut någon att hämta patienten, men det hade varit hopplöst så kapten hade mer eller mindre lagt på luren och satt på full fart på motorerna, då varje sekund räknades för patienten behövde komma in till operation så snart det bara gick och de vägrade hjälpa till.

Så i full fart styrde vi mot argentinska fastlandet igen. Det visade sig vara en otroligt bra plats för valskådning, så det var en riktig bonus. Vi såg 10-15 valar och en var nära båten.

Dagen spenderades uppe i observationsloungen och gick riktigt fort. Kl 17 kom vi fram till Puerto Madryn och den stackars damen fick äntligen komma av båten och in i en ambulans.

På kvällen var det den traditionella "modevisningen" där besättningen visar kläder ur båtens affär. Sjukt roligt precis som sist.

Förkylningsmässigt var det sämre, brösthosta med begynnande snuva.Comments

Popular Posts