2014 I salute you!

Januari började med en lättnadens suck då Vasaras hälta gett med sig och jag fick börja sätta igång henne. Vi galoperate för första gången på länge och drabbades av eufori. I slutet av januari träffade vi underbara Pia för första gången och det klickade direkt. Jag jobbade på för fullt som vanligt på jobbet.

Februari kom och jag och Vasara började bli hemmastadda på Berga och Pia började vara barnvakt måndagar och torsdagar. Dessa pauser visade sig vara ovärderliga för mig och min utmattning. Det var även en väldigt bra och utvecklande utmaning för mitt kontrollbehov att överlåta vården av mitt allt till en annan människa. Vasara fick sitt första besök av världens bästa kiropraktor Karro och läkningsprocessen gick fortsatt framåt. Denna månad var även oerhört smärtsam då min älskade katt Nalle fick somna in vid 17 års ålder den 17e februari efter en lång tids problem med rygg och demens son gradvis blivit allt värre.

Mars bjöd på två årsdagar; 2 Mars var det ett år sedan vi hämtade hem Vasara, och den 19 Mars hade jag haft mitt körkort i ett år, och halva prövotiden var därmed avklarad utan olyckstillbud. Det var även denna månad som vi hoppade för första gången på många månader.

April var en riktigt bra månad. Jag fick min befordran till projektledare vilket innebar min andra befordran på 6 månader. Vasara fyllde 10 år och vi hittade världens bästa tränare Åsa och började träna både dressyr och hoppning för henne.

Maj fortsatte den trevliga våren son april inlett. Jag och Vasara fortsatte träna för Åsa med bra resultat och Vasara blev starkare och friskare. Jag och Mathias hade 3-årsdag och Mathias fyllde 27 år. 

Juni var första månaden med extrem värmebölja, all form av aktivitet var smärtsam. Vi firade midsommar på Värmdö tillsammans med mamma, och jag jobbade på för fullt både på jobbet och i stallet, där träningarna för Åsa verkligen började ge resultat.

Juli var både den bästa och den värsta månaden på hela året. Den var bäst för all hopp- och dressyrträning hade verkligen gett resultat, och jag och Vasara hoppade 1,30. Jag var överlycklig. Vi bokade vår första pay&jump till början av augusti. Dock kom vi aldrig dit, då månaden istället blev årets värsta. Torsdag den 17:e juli, dagen innan jag skulle börja min efterlängtade semester, ringde Pia och berättade att Vasara blivit sparkad i hagen. Så rasade hela vår värld. 
Som en positiv sak kom underbara Emilia och Tuomas på besök och vi gick på gröna Lund och åkte ut och seglade. Jag och Mathias var även ute och seglade med Krille och Ida och Mathias och Anna.

Augusti börjades med att Vasara opererades, och spenderades sedan till stor del med att tvätta och bandagera Vasaras ben. De roliga sakerna var TT jag beställde mitt släp, och åkte på tårtcafe med mamma. Vi var även på bröllopsfest för Mathias syster och hennes man.

September. Jag fyllde 27 och åldersnojan gjorde sig påmind. Toppenfödelsedag i Göteborg med Marre och Anna på Liseberg och spa. Min älskade årstid hösten gjorde intåg men för första året i mitt liv brydde jag mig inte, jag var upptagen med att vara helt knäckt över Vasara och prognosen som fortsatt uteblev. Kräftskiva firades hos Anna, svamp och blåbär plockades i skogen, och mörkret började falla.

I oktober levererades mitt släp och jag gjorde allt för att förbereda Antarktis-resan. Jag och vasara promenerade på de allt mörkade kvällarna, och jag och Mathias åt middag på Frantzén.

November var årets mest fantastiska månad då jag och mamma begav oss iväg på en resa som man nog bara gör en gång i livet; en kryssning till Antarktis. Ord kan inte beskriva den upplevelsen, men jag kommer bära med mig minnena hela livet.

December. Mysigaste och bästa månaden på hela året! Trots försök till julstämning sedan i november kände jag enbart ångestladdad utmattning och hopplöshet över Vasara och den stundande andra operationen. Ända till fredag den 5:e då vi vid ett återbesök på Ultuna äntligen fick höra det jag inte ens vågat tro var möjligt under ett halvår: Vasaras prognos såg bra ut och en andra operation behövdes inte - detta kanske kunde bli bra. Året avslutades med julfirande i Täby och nyår hos Anna och Mathias. 

Bra saker i år:
1. Antarktis resan.
2. Vasaras prognos i december
3. Befordran på jobbet.

Dåliga saker i år:
1. Vasaras skada.
2. Extrem stress på jobbet.
3. Varit med om för få roliga saker.

Sammanfattning:
Det här året har varit ett väldigt slitsamt år fyllt med hårt arbete och oro och hopplöshet. Samtidigt har det varit ett tråkigt år med ganska lite innehåll förutom arbete; man kanske kan kalla det ett typiskt svenne-år.

Comments

Popular Posts