Läslust

Jag har hittat tillbaka till böcker.

När jag var yngre läste jag fruktansvärt mycket, under sommarloven läste Jah ibland ut två böcker på en dag. 

Så började jag gymnasiet och jobba på flygfyren, och fick allt mindre tid över till böckerna. När jag började universitetet försvann längtan efter böcker helt och hållet eftersom jag då plöjde kursböcker från pärm-till-pärm under både tidspress och tvång att memorera allt jag läste. 

Nu, 2,5 år efter min universitetsexamen, har jag hittat tillbaka. Plötsligt fick jag en stark längtan efter att läsa, massor.
Började med att öppna JK Rownlings roman The Casual Vacancy som jag haft hemma över ett år, och var fast direkt. Jag ville inte, kunde inte, lägga ner boken. På få dagar var de 600 sidorna utlästa. Jag har nu även beställt hennes två första deckare. I väntan på leverans så läser jag Leif GW persons "gustavs grabb".

Det är underbart att få fly undan all smärta jag känner för en stund.

Comments

Popular Posts