Pretty little liars 8: wanted

Varning spoilers!!!

Så är den åttonde boken utläst.

Historien tar vid mitt i rättegången mot Billy Ford som ska ha mördat Ali. Men bevisen mot honom verkar inte stämma - är det någon som försöker lägga skulden på honom?

Årets chock kommer dock då familjen diLaurentis  plötsligt kallar till en presskonferens där de presenterar Alis tidigare okända tvillingsyster Courtney. Hon har varit på olika mentala behandlingshem hela sitt liv och har nu äntligen blivit frisk nog att få komma hem. 

Tveksamt börjar tjejerna umgås med henne, och när hon väl fått deras tillit kommer bomben: hon är inte courney, hon är Ali! Det är courtney som är död, man Ali måste låtsas vara courtney. Detta för att en del i courtneys sjukdom gjorde att hon låtsades vara Ali och ville ta över hennes liv, och en dag lyckades lura deras föräldrar så att Ali fick åka till sjukhuset istället och courtney stanna i rosewood. Ali har sedan dess behövts låtsas vara courtney för att bli friskförklarad och få komma hem. 

Ali säger att hon har förändrats och blivit en bättre människa, och visar sig vara precis en syster Spencer alltid drömt om, den tjej Emily alltid velat gifta sig med och Hannas fabolous partner.

Allt rasar fick samman då de allihopa, bästa vänner igen, åker ut till Alis sommarställe. Ali hypnotiserar tjejerna och när de vaknar till igen har hon låst in dem, lämnat ett brev och tänt eld på huset. I brevet kommer den verkliga sanningen: Ali mördade courtney som hämd för att hon tagit över Alis liv och blivit vän med de fyra looser-tjejerna bara för att reta Ali. Det var alltså hela tiden sjuka courtney som varit den Ali de känt alla år. Och nu vill den riktiga Ali mörda alla 4 som det sista steget i hämden för sitt förstörda liv. Ali som är A!
De försöker desperat fly det brinnande huset, hittar Ians lik i en garderob tillsammans med Melissa som också skulle dö då hon börjat misstänka sanningen. De kommer ur huset, men Ali verkar vara kvar i det när det exploderar...

Sedan sker allt fort - polisen hittar bevis att Ali har mördat courtney, Ian och Jenna och försökt sätta dit Billy istället. Så Billy frikänns och tjejerna blir hyllade och kändisar. Familjen diLaurentis försvinner spårlöst. Men var är Alis kropp?

Comments

Popular Posts