Transsibiriska järnvägen dag 1Dag 1, fredag 11 september

Bror körde mig och Sven till Arlanda på morgonen. Vi var där i god tid inför planet som skulle gå 11:20 och hann fika på Starbucks innan Anna och Christoffer kom.Jag var lite nervös inför att komma in i Ryssland och för att jag inte visste vilka säkerhetskontroller vi skulle behöva gå igenom eller vilka övergrepp man skulle kunna utsättas för. Det gick dock oväntat smidigt, bara att visa våra visum i passkontrollen så var vi inne.

Direkt efter tullen mötte guiden från Iventus oss. Vi satte oss i bussen och åkte till hotell Delta, en av byggnaderna tillhörandes ett enormt hotellkomplex med över 3000 rum. 
Hotellet är 4-stjärnigt, men är också ett utmärkt exempel på att det inte nödvändigtvis innebär att det är ett bra hotell, eftersom stjärnorna ges utefter de tjänster som erbjuds....


Middagen vi åt denna kväll går knappt att beskriva. Det var kokt kål, kokt "fiskburgare", överkokt pasta och diverse slabbiga (kokade) grytor i buffé. Dessertbordet innehöll mer än matbordet. Salladsbordets grönsaker var skuret stort, en gurka i 6 bitar, en paprika i 4 etc.
Det var den äckligaste middag någon av oss någonsin ätit.

Efter middagen gick vi till en sorts underhållningscentrum som bestod av massa slott som var exakta kopierade från Alexander den store. Det var dock precis innan stängning så inte mycket action där. Så vi gick vidare till ett 24h öppet köpcentrum och förundrades över hur mycket skräp man kan samla under ett tak, samt att de numera förbjudna Putin-memesarna såldes på både tröjor och andra varor. Vi gick in i mataffären och köpte lite godis och gick sedan hem för att sova.Sängarna sa "kabonk" när man satte sig i dem och man kände botten i rumpan. 

Min förkylning jag dragits med sista veckan var lite elak och jag somnade med en rysk strepsil i munnen.

Comments

Popular Posts