Transsibiriska järnvägen dag 12


Dag 12, tisdag 22:a september

Sovmorgon ända till kl 8. Att vakna upp på den mongoliska slätten är svårt att beskriva. Så jag nöjer mig med att säga "magiskt".
Efter en riktigt god frukost, med bland annat hästyoghurt, var det vår gupps tur att åka ut med katamaranerna på floden. Vi lassade de två katamaranerna, flytvästar och paddlar på två kärror som drogs av jakar. Sen promenerade vi 1,5 timme rak över stäppen innan vi stannade och mödosamt pumpade upp flottarna och sjösatte. Sen paddlade vi iväg nedströms. Som allt annat i det här landet var det vackert som tusan, och väldigt roligt. Vi gick tyvärr på grund ett par gånger då vattenståndet är väldigt långt, det har varit rekordlite regn i år. Vi åkte förbi en flock kor som stod vid vattnet och tittade nyfiket på oss, och förbi den bergsklippa vi red uppför igår. Vi paddlade i ca 1,5 h och promenerade sedan tillbaka till campet. 
Efter en välbehövlig men sen lunch var det vår tur att ha ledig tid. Vi hade redan innan sagt att vi skulle gå upp för ett av bergen vid campet, men jag var så sugen på att rida igen att jag lyckades tigga till mig att få följa med i ridgruppen istället. 
Jag fick inte samma häst tyvärr, utan en brun, hungrig häst som jag fick ta en diskussion ganska direkt med om vem som bestämde. Jag vann såklart. Vi red upp till samma berg och det var lika vackert även denna gång.


När jag kom tillbaka till vår ger var jag ensam, de andra vandrade fortfarande. Så jag passade på att packa om i väskan.

Sedan var det middag och slutligen ytterligare en skön natts sömn i vår ger.
Comments

Popular Posts