Transsibiriska järnvägen dag 17


Dag 17, söndag 27:e september

Äntligen var det dags. Det som jag sett fram emot näst mest på hela resan: Kinesiska muren. Vilken otrolig syn! Längs bergsryggarna sträckte den sig oändlig, så brant att man fick jobba med trappräcken för att ta sig upp på vissa ställen. Det kändes overkligt att vara där och inte ens nu efteråt känns det som att jag faktiskt varit där.

Efter muren lotsades vi till en fabrik där de tillverkade "klassiskt kinesiskt hantverk" och det var en av de värsta turistfällorna någonsin. Vi blev så irriterade att vi satte oss utanför bussen och väntade tills de körde oss därifrån.Dagen avslutades för vår del på Sommarpalatset, där en kejsarinna bodde hela sitt liv och på flertalet sätt visade sin makt över folket. Bland annat genom att kräva 130 rätters mat varje måltid, serverat i tre uppsättningar på tre olika bord. Det första bordet skulle hon titta på maten, det andra skulle hon lukta på maten och det tredje smaka på maten.
Vi åkte även drakbåt på hennes privata sjö.


Resterande grupp åkte vidare till arenan Birdsnest men vi kände att vi hellre såg lite mer av staden så vi prpmenerade runt och tog oss till tbanan och åkte hemåt, och provade att äta mat på McDonalds - diverse mystiska burgare som aldrig kommer ses i Sverige, så det var spännande.

Comments

Popular Posts