Transsibiriska järnvägen dag 3-5


Dag 3-5. Söndag, måndag och tisdag 13-15 september

Tåg hela dagarna,

Tranståget består av 11 vagnar: lok, postvagn, vår vagn, 3 till kupévagnar, resturangvagn och sen 4 till kupévagnar. När jag skulle gå längst bak i tåget för att titta kändes det som att jag var med i nån surrealistisk parallell verklighet då alla vagnar såg likadana ut så det kändes som jag gick samma sträcka 10 gånger.


Vår underhållning bestod i att äta nudlar, spela massa spel: Uno, monopol, sänka skepp, snakes and ladders, checkers... Och sen lite mer nudlar. Jaig och Anna virkade för fulla muggar, vi kollade på archer och drack rysk vodka. Sen var det dags för lite mer nudlar.
Det var riktigt coolt att få se så mycket av Ryssland som man kunde från tåget. Man fick verkligen en känsla för landet.


Trots att resan var så lång hade vi inte tråkigt en enda gång och tiden gick fort. Det enda jobbiga var at kupén var väldigt trång och att hela vagnen delade på 2 toaletter, som dessutom låstes 15 min innan och efter ett stopp då all avföring släpps ner rakt på spåren och de inte ville ha bajs precis vid stationerna.Kupén bestod av 2 soffbritsar mittemot varandra och två nedfällbara britsar ovanför dessa. Under de nedre soffbritsarna kunde man förvara mat och lite packning.
Vi var som sardiner i en burk. Comments

Popular Posts