München 22-27 december

Tisdag 22 december
Vi landade på förmiddagen och åkte taxi till hotell Admiral där vi skulle spendera samtliga 5 nätter,
Hotellet ligger mitt i centrum så vi kunde promenera till Marienplatz pånågra minuter och nujta av den stora julmarknaden. Vi vandrade igenom marknaden, åt Kaiserschmarrn på vägen,  och gick vidare till vårt första historiska mål på resan; Residenz Munich
Lunch åts på Weisses bräuhaus i äkta bavarisk stil. Middag intogs på den indiska restaurangen Shalimar. Så sjukt gott att de förtjänar ytterligare ett pris.

Onsdag 23 december
Resans andra historiska resmål avklarades idag; Nymfenburg palace. Vi gick in på våningarna, kollade in vagns-och hästmuseet och den botaniska trädgården. 
Sen lunch panik-åts på McDonalds för att inte svälta ihjäl och middag följde på en italiensk restaurang.

Torsdag 24 december
Julafton spenderades på stan, shoppandes, på förmiddagen fram tills affärerna stängde.
Då blev det god lunch på den vegetariska restaurangen Prinz Myshkin och sedan tog vi en promenad till Europaplatz och vidare längs Isar innan vi gick tillbaka till hotellet och åt mat på hotellrummet då alla restaurangen var stängda. Som tur var gick många julkonserter på tv.


Fredag 25 december
Förmiddagen spenderades på ett museum som hade Jean Paul Gaultiers utställning som reser runt i världen nu. Helt fantastiskt!
Sedan promenerade vi runt hela Engelska parken innan vi åter igen åt middag på Shalimar. Sedan var det dags att göra som de inhemska; att se på Helene Fischer show. 

Lördag 26 december
Resans tredje och sista historiska resmål, och minst sagt höjdpunkten; Herrenchiemsee.
Ett av Ludvig den andres många skrytbyggen och bland det sjukaste jag sett. Tyvärr fick man inte fota inomhus.

Söndag 27 december
Hemresa. Bye bye München!
Comments

Popular Posts