Gramy hemma 2 veckor

Idag har Gramy varit hemma i 14 dagar. Tiden har gått jättefort, samtidigt som det känns som jag haft henne länge. fantastiska lilla häst, vilken tur att jag fick köpa dig.

Onsdag 6/9
Promenad ute i skogen i träns. Extremt pigg och glad, travade på snedden nästan hela vägen. Fradgade massor. Tror inte hon gått ute alls utan enbart i ridhus och utebanor, och detta är alltså hennes första gång ute i riktig skog och mark. Nu ska hon få ett riktigt hästliv. Hon var inte fokuserad på mig, men mycket snäll och hanterbar ändå. Gick ca 20 minuter mycket raskt tempo.

Torsdag 7/9
Mamma var med i stallet. Promenad ute i skogen i träns. Mindre pigg än igår men fortfarande massa energi och en del trav på snedden. Var mer uppmärksam på mig. Vi gick ca 30 minuter i raskt tempo och utforskade lite mer av de fantastiska vägarna i skogen.

Fredag 8/9
Idag hade hon kastat av en sko i hagen så det blev vilodag med jättelång ryktstund och massa mys och gos.

Lördag 9/9
Idag longerade vi i rundkorallen. Min plan var att låta henne bocka av sig och bränna lite överskottsenergi, men hon var hur cool och lugn som helst idag, tror hon börjat landa. Vi var i korallen ca 30 minuter, och förutom att longera så lekte vi lite. Gramy hittade en säck med salt som hon plockade upp med tänderna och kastade i väg. Tror jag måste köpa en jollyball till henne så hon får leka. Hon var väldigt intresserad av allt i korallen och jag fick jaga på henne lite för hon tappade fokus ibland när nåt annat spännande lät.
Vi gjorde också lite frihetsdressyr där hon fick följa efter mig lös. Sjukt mysigt!

Söndag 10/9
Idag tog vi en långpromenad på den extremt fina anlagda ridslingan. Det tog ca 50 minuter att promenera i raskt tempo. Jag är så himla imponerad, vi har fått gå igenom en 30 meter lång, väldigt trång och låg, ståltunnel under den stora motorvägen, hittat svampplockare gömda i buskarna och Gramy var helt oberörd. 

Måndag 11/9
Idag longerade vi igen, och hon var så duktig även om hon tycker det är tråkigt. Hon gillar verkligen att jobba ordentligt, och den här igångsättningen är nog långt ifrån det roligaste hon gjort. Och ändå är hon så evigt snäll. 

Tisdag 12/9
Idag red jag Gramy för första gången sedan provridningen. Nu har hon varit hemma en vecka och fått landa, lära känna omgivningarna och återhämta sig från alla förändringar. Vi red en dressyrlektion för Karro och OJ VAD FIN MIN HÄST ÄR, helt otrolig att rida, som smör i händerna jobbar hon på villigt i fin form. Herregud vad pepp jag är nu på att fortsätta, men jag måste hålla min plan på att sätta igång henne lugnt och sansat så att hon ska må så bra som möjligt. 

Onsdag 13/9
Idag tog vi en skogspromenad igen, på 45 min. Hon var superfin och lugn, kände stor skillnad på henne. Tänk vad härligt hon ska få, blandad lek i skogen med seriös träning. 

Torsdag 14/9
Idag red jag dressyr själv i ridhuset. Återigen är jag bara förbluffad över hur fin hon är, och så lättriden. Lilla hjärtat vad duktig du är.
Idag fick hon även sin extremt behövliga pedikyr av hovslagaren och nya skor. 

Fredag 15/9
Vilodag från tärning, men inte från myset. 

Lördag 16/9
Idag red jag ut i skogen för första gången, med sällskap av Gunilla och Lusen. Gramy var så himla duktig, även om hon tyckte det var väldigt spännande. Allt gick riktigt bra, förutom den ytterst otippade avkastningen. Vi satt och skrittade avslappnat när hon plötsligt flög rätt upp i luften, och jag landade på hennes hals, varpå hon började snurra så fort att jag flög av, landade på marken under henne, och hon hoppade jämfota och lyckades landa på min högra ankel 3 gånger. Sen satt jag upp igen och vi red vidare i avslappnad skritt resten av turen som om inget hänt. Fattar fortfarande inte vad som hände.

Söndag 17/9
Idag red vi ut i skogen med Gunilla igen i 30 minuter och sedan körde vi lite dressyr i ridhuset. Idag blev det inga avkastningar, utan en lugn klättringstur. Vi tog även en sightseeingrunda till utebanan där vi tänkte rida, tills vi insåg att den automatiska bevattningen skulle starta om några minuter. Hon var oerhört fin i ridhuset, uppvärmningen ute gjorde att hon var finare än någonsin och jobbade så avslappnat men ändå med energi framåt. 

Måndag 18/9
Idag var det återigen dags för ett pass nere i ridhuset. Det var fullt med folk som sprang in och ut genom stora porten och red överallt och dessutom en tränare på plats, så det var svårt att fokusera både för mig och Gramy. Efter halva passet var vi dock på banan igen och kunde få ett härligt pass.

Tisdag 19/9
Idag var det vilodag då jag ridit tre dagar i rad. Istället var det spa-lyx då Anna följde med till stallet och Gramy alltså hade två personer som ryktade, gosade och matade med godis. Hon blev helt till sig av förtjusning. Sedan gick vi ut 30 minuter och åt gräs.

Comments

Popular Posts