Dressyrträning och storstädning

Idag var det dags att rida ännu ett dressyrpass. Snälla crican lät oss rida dubbelt med henne så Carro fick två elever samtidigt idag.

På schemat stod skänkelvikningar, vilket jag alltid haft tufft att göra bra. Vi fick rida upp till X och därifrån göra åt båda hållen, först i skritt och sedan i trav.

Både Trygve och jag är ju lite stela, och framförallt är Trygve rätt bekväm av sig när det kommer till sådana tråkiga övningar som utförs i ridhus utan bommar, så jag svettades som en sprinkler, men vi bättrade oss definitivt! 

Ett mål jag har satt upp för våren är just att bemästra skänkelvikningar, så nu ska här studeras exakt hur de ska se ut och så ska vi träna. Det kommer vara kanon för Trygve att få jobba mer sidledes, så win win.

Vi avslutade ridpasset med att rida ut till Grindtorp och tillbaka. Sedan var det dags för min eftermiddagsaktivitet; städa tvättstugan!

Comments

Popular Posts