Morgonpasset och massa klättring

Idag hade jag morgonpasset, vilket innebar att jag rullade in på stallplan strax efter sju.

Det är alltid en fantastisk känsla, att få vakna med hästarna medan dagen börjar och ljuset kommer. Det är så skönt att vara själv och kunna lyssna på ljudet från när de äter, det sänker ett lugn över mig.

Jag gav alla hästar frukosthö, klädde på dem utetäcken, packade allas luncher, gav dem frukostkraften, släppte ut dem i sina hagar, fyllde på vatten i alla uteboxar, sopade alla 4 stall och gemensamma utrymmen och förberedde insläppsmaten.

Sen var det TT; Trygve Time! Såhär fin har vår hage blivit förövrigt tack vare trädfällarkillarna.


Idag var jag väldigt pepp på att få rida ut en härligt längre tur, och nästan studsade omkring när jag gjorde iordning. Trygve blev också till sig av min energi, och glada i hågen gav vi oss ut med storslagna planer. Tyvärr föll det ganska platt som så ofta på sistone då det var glashalt, stenhårt och knaggligt. 

Så, vi bestämde oss för att ha en klätterdag istället! Vi gick upp och ner och kors och tvärs och hit och dit i alla tänkbara backar, på stigar och urskog, ibland hamnade vi mitt i en gran men det är smällar man får ta när man utforskar. Trygve blev så glad att han slängde med huvudet och ville få galoppera, tyvärr gick det ju inte på underlaget, men det var kul att han också gillade vårt äventyr.


Smärre smärta drabbade mig när vi i en trång passage lyckades klämma in mitt knä i ett träd. Sånt får man också ta för laget när man gör skogsexpeditioner!


När vi kom hem igen var det dags att lunchfodra, dock inte innan vi kliat ordentlig på ett par ställen på Trygve och ätit morötter.Comments

Popular Posts