Uteritt med bocksprång

Idag var Trygve en riktig busräka!
Vi red ut i den kalla luften och njöt av att solen låg på och att det lagt sig ett täcke snö på marken. Vi kunde trava överallt då det blev en härlig travtur upp till snörom och tillbaka, runt gravfältet, till Moas väg och sedan klättrade vi i skogen innan vi landade på slingan och travade vidare till saltos backe och tillbaka till ängarna. 

Här fick jag en idé.
Ängarna såg helt fantastiska ut och både jag och Trygve visste precis vad de var ämnade för. Galopp!
Vi har inte kunnat galoppera ute på så himla länge, så vår delade glädje var verkligen dubbel glädje.

Vi galopperade lugnt och fint helva vägen till vilttunneln, där vi vände och skulle ta samma väg tillbaka. Här började Trygve vibrera av förväntan, och när jag gav honom ok att börja springa så släppte han ut ett högt och långt Piiiiiiip!! och pruttade iväg, bockandes. Som tur är så är han ju världens snällaste så bocksprången var mer som att hoppa över diken, så jag försökte mest lugna honom samtidigt som jag skrattade av glädje för jag var så glad över att han var så glad. Han vet att han inte får bocka och brukar bara slänga med huvudet när han blir glad, men idag kunde han verkligen inte hålla sig i skinnet, och det var underbart att se honom så glad.

Älskade lilla hästen vad du är bäst, din glädje är min och jag kan knappt vänta på att få prutta iväg snart igen.


Comments

Popular Posts