Kiropraktor återbesök

Idag var det återigen dags för världens bästa kiropraktor Ingebjörn att komma  på besök. Den här gången var det inte mindre än tio hästar som ville vara med, så jag var där från början för att hjälpa till med de vars ägare inte kunde närvara.

Som förra gången undersöker han hösten först, inklusive hältkontroll, och behandlar därefter med nålar. Sedan får hästarna stå med nålar ett tag innan kiropraktikbehandlingen börjar.
Vi sa att sadeln fortfarande glider till höger, men mindre med den nya sadeln. Och att vid halt vill han backa och skjuta ut höger bak till höger. Han har bättre motor och mindre sned svans jämfört med sist.

Han sa att Trygve var mer lättbehandlad idag än sist, men att han fortfarande är svag i höger bak och mindre musklad höger rumpa. Detta konstatera han redan förra gången var en orsak av de två sista kotorna på ryggraden som sluttade nedåt. Idag var dessa bättre vilket var skönt att höra. Vid trav jobbar han inte bra nog bak, så vi ska fortsätta precis så som vi gör och jobba med att få honom att sätta under sig, framförallt i höger varvet. Han travade rakare än vid besöket, vilket också var skönt att höra. Men som väntat är manken fortfarande sned till vänster, och han lägger ryggraden lite till vänster.

Så det går framåt! Nästa behandling blir i mars. Trygve tycker att det är så skönt, han tuggar och slemmar och stönar. Så glad att jag kan hjälpa min älskling må bättre.
Imorgon ska vi skrittur uppsuttet, och på fredag får vi rida som vanligt. Då är det markarbete på schemat.

I övriga intressanta saker:
Ingenjörn berättade om en studie de gjort om laser, där den kunde penetrera 3-5 genom hästens skelett men inte genom hästens hud! Så laser är bortkastat.
Massage är mer för mysigt och skönt, men gör mycket lite skillnad i hästens muskulatur. För det finns så mycket djupt inne och är en sådan stor apparat att man inte kommer åt den med massage utan då är stretching bättre.

Comments

Popular Posts