Utetur med Carro och Bennie

Idag var det dags för Trygve att ta ut den lilla damen på en tur igen. Vi red till Grindtorp och mötte upp Carro och Bennie, och red sedan vägen bort då slingan och alla stigar är täckta med is. Det var verkligen vårväder idag också, och det kändes kontigt med kontrasten mellan de fina mjuka grusvägarna och de istäckta stigarna där solen inte nått ner.

Ryggen var bättre idag, det var alltså ett klokt val att avbryta efter morgonpasset igår och låta den återhämta sig lite. Men jag hade ryggbältet på hela dagen bara ifall att.

Idag jobbade vi på att låta Trygve jobba på och anstränga sig mer när vi är ute. Vårt klassiska problem med att han gör sig lång så fort han får chansen gäller ju även ute. Den lilla latmasken vill gärna paddla iväg med sina långa ben istället för att sätta in baken under sig.

Jag fick en riktigt bra övning för att tvinga honom att skjuta på och jobba med baken. När man rider i en mellan-brant backe så fattar vi trav, gärna flera gånger. Testade och så länge jag ser till att han startar med bakbenen så är det riktigt effektivt!

Vi tränade även på att samla ihop traven när vi travar i nerförsbacke, och att hålla igång frekvensen på plan väg.

Vi var ute i 1,5 h och travade en stor del av vägen. Imorgon tänker jag nog rida ut igen och fortsätta samla och sätta ihop.

Han ska bli ett muskelberg!


Comments

Popular Posts