Vilodag för Trygve, bajs-skottning för mig

Idag fick Trygve vila, och det tyckte han nog var skönt för han var inte alls sugen på att göra annat än att stå i hagen.

Han är verkligen en riktig surpuppa just nu, liksom många andra i stallet. Fällningen av vinterpälsen samt sättandet av sommarpälsen har förvandlat honom till en enstöring som inte vill bli rörd, pussad eller helst inte ens tittad på. Så jag tog tillfället i akt att mocka ur lite smält bajs ur hagen, det blev två stora kärror innan jag kollapsade av trötthet. De som inte skyfflat och kört blött bajs i en skottkärra kan omöjligt fatta hur tungt det är.

Tog även med en näve morötter ut i hagen och gav till Trygve och gjorde en snabbkoll så att han verkade hel, sen fick han vara i fred igen. Sedan hämtade jag varsin gren till dem så de kunde få vara sysselsatta ett tag, och det gick verkligen hem.

Andra roliga exempel på sura hästar är Tintin som rymde från boxen och vägrade komma tillbaka, och Totte som inte ens ville ha en morot ur handen, utan bara när den låg på marken. Underbara tider! :)Comments

Popular Posts