WE

Idag var det dags för vår första WE- träning.

Det gick riktigt bra, jag är så nöjd med både Trygve och mig själv! Trygve var cool nästan hela tiden och lyssnade riktigt fint på alla mina hjälper. Jag höll mig lugn, mjuk och följsam och tillsammans var vi ett grymt team.

Vi började med att rida slalom som uppvärmning. Sedan red vi över bron, som inte var något problem alls. Trygve är en klok häst som kollade att plankorna höll och sedan var det bara att gå på och över.

Sedan var det dags att tackla spjuten. Vi fick börja med att bara hålla i dem, och Trygve ville direkt lukta på den för att se vad det var. Sedan kunde vi rida runt med den i högra handen och tyglarna i vänster. Nästa steg blev att lyfta upp spjutet ur en tunna och rida med den till en annan tunna och stoppa ner den. Det gick bra fram tills spjutet skrapade i det grus som låg i botten på tunnorna, det ljudet gillade han inte, jag tror inte att han förstod vad det var.

Nästa övning var tjuren. Många hästar flydde från denna mystiska varelser, men Trygve var mest intresserad av att den hade ris som svans och började äta på den.

Efter detta var det dags för repgrinden. Man ska, som en cowboy, rida upp till grinden, öppna den, rida igenom medans man håller i grinden, sedan stänga den på andra sidan. Det kräver verkligen precison och massa små rörelser åt alla håll.
Här är jag extra stolt då vi klarade det vid första försöket. Trygve trodde inte att det var en eltråd som jag var orolig för, utan höll sig cool och försökte förstå vad jag ville att han skulle göra i denna underliga nya övning för honom.

Näst sista övningen var tunnorna, där man skulle rida som i pole bending fast I skritt och väldigt noggrant. Även detta gick riktigt bra och Trygve tuggade nöjt på bettet.

Sista övningen var klockan, där man rider in i en smal passage, gör halt, ringer i en klocka och sedan backar ut genom samma passage man kom in igenom.

Jag är verkligen så nöjd, både med Trygve och mig! Är dock inte nöjd med träningen i sig så jag kommer inte att vara med för denna tränare igen.

Duktiga, coola, bästa Trygve!!Comments

Popular Posts