Bildrensings-planering

En av mina 40-innan-40 uppgifter är att rensa bland min sjukt stora bildsamling.

Tack och lov är jag ju en väldigt organiserad människa, och har alla bilder i tydliga mappar sorterade efter varje månad per år sedan 2008. Innan dess hade man ju inte kamera på samma sätt och antalet bilder är därmed inte lika stort, samt att jag redan gjort en första rensning bland dessa inför att jag bytte dator förra året.

Alltså, organisationen är on point, nu ska jag 'bara' uppbåda nog ork för att ta mig igenom allt.
Jag tror inte själva jobbet i sig är det som tar emot, utan en oro för alla minnen som kommer skölja över mig, både bra och dåliga.

Jag tänker mig att en månad i taget är ett rimligt mål, och antalet bilder per månad kan variera mellan ett par tusen då jag varit på resa, till knappa hundra en vanlig månad.

Jag måste vara tuff, ta bort allt som jag inte ens kommer ihåg vad det är, välja ut en bild bland de som föreställer samma sak, och framförallt; våga riskera att glömma vissa detaljer som ändå är ovidkommande.

En månad per dag, kanske är möjligt? Vi provar och ser!


Comments

Popular Posts