Dressyrträning

Idag var det dags för veckans dressyrträning!

Idag tog jag på mig mina nya stövlar - marken hade ju frusit på igen så nu vågade jag ha dem utan att de blev blöta eller leriga. Det är faktiskt första gången jag rider i sadel med dem, har ridit barbacka en gång innan bara. Då de är så nya och inte ingådda än så stasade benen lite i mina korta läder. Så jag längden lädren 3 hål och det kändes genast bättre.

Det visade sig även vara mycket bättre för dressyren - inte så oväntat kan det tyckas, men jag har alltid haft samma läder för alla discipliner då jag haft samma sadel, och när jag hittat en längd som funkar så har jag stannat där. En stor anledning har nog varit att mina sadlar aldrig varit anpassade för mig, så har jag inte haft just den längd som funkade så har jag hamnar helt fel.
Men idag åkte de alltså ner, och jag blev förvånad vilken skillnad det gjorde, tre hål funkade i Prestigen.

Vi fortsatte att jobba på skänkelvikningar och övergångar, och att få in höger bak i galoppen så att höger fram inte 'plaskar' i marken.
Återigen känner jag tydliga framsteg, det går verkligen framåt hela tiden. Jag lär mig enormt mycket på Trygve och det är så motiverande att känna den tydliga skillnaden vecka för vecka.


Comments

Popular Posts