Fullt ös medvetslös

Jisses vilken pigg och glad häst Trygve var idag!

Då det var vilodag igår och det blivit en del i ridhuset på sistone ville jag absolut rida ut idag. Normalt skulle vi varit med på hoppningen men idag hade jag insläpp + kvällspasset, och då blir det för stressigt.

Redan när vi red iväg märkte jag att Trygve var på G. Och mycket riktigt, snart började han skygga för gropar, gick med huvudet som en Alpacka och var på helspänn för minsta rörelse.
Underlaget var inte så kul, då det regnat och sedan fryst på, men jag hade en känsla att sandvägen skulle kunna vara ok ändå. Och det var den! Trygve taktade en bra bit innan och var väldigt medveten om vad planen var. När jag sa 'ok varsågod' så var det som att starta en racerbil, full av kraft och uppsamlad energi flög vi iväg och accelererade 0-100 på två sekunder.

Jag släppte på och tänkte att han behöver gå springa av sig, och HERREGUD vad fort det gick. Utan att överdriva så var detta det snabbaste jag någonsin galopperat. Trygve bockade, och var överlycklig och jag tog ett ordentligt mantag och bara väntade ut honom. Men han sprang ännu snabbare, om möjligt, och jag försökte desperat stanna. Han han var så pigg och glad och ville springa en mil. Detta går ju tyvärr inte då ska tar slut och övergår i en väldigt snårig stig... Så de sista 300 meterna gjorde jag allt för att försöka stanna, och i sista stund lyckades det.

Både jag och Trygve bara var blickstilla i några sekunder och flämtade, sedan skulle han galoppera tillbaka tyckte han. Jag tyckte dock inte det var nån vidare idé att göra det åt det håll som går hemåt, så vi taktade tillbaka. Jag tänkte att vi skulle köra en till galopptur för att se om han skulle bli mer nöjd då, så vi tog en lika snabb och svårstoppad tur till, men det var ändå inte nog för gladaste hästen. Nu orkade jag inte mer utan vila, mina ben var lite skakiga och tårarna sprutade av vinden, så vi tog oss tillbaka och red slingan fram till galoppbacken, och där fick han bränna full fart upp 3 gånger. Han pep högt av upphetsning och tyckte verkligen det var livet.

Sedan fortsatte vi slingan hem i skritt. När vi kom hem så var det dags för mig att in alla hästar och ta av utetäcken och ge dem mat och vatten. Sedan mockade jag och tog hand om all utrustning, men det var ändå lite väntan innan kvällsfodringen så jag gick ner och hjälpte till på hoppträningen.

Imorgon ska vi träna dressyr och jag hoppas att dagens 1h 40 min långa tur har rastat herrn och gjort att han blivit av med lite spring i benen.
Comments

Popular Posts