Mardröm för Teddy

Det har varit en lång och hård natt.

När vi kom hem igår så låg Teddy helt stilla och platt som en pannkaka i sin grävlåda. Min magkänsla flaggade direkt för att något inte stod rätt till. Men ibland har han dagar där han är väldigt trött och behöver sova lite extra, så jag avvaktade.

Tiden gick och han rörde sig knappt. Då noterade jag att han inte rört höet eller sitt vatten på hela dagen. Då fick jag panik. Nu var det riktigt bråttom, en kanin som slutar äta och är helt apatisk är döende.

För att vara säker erbjöd jag honom hans absoluta favoritgodis, men nosen rörde sig knappt. Få ringde jag till akutlinjen hos Roslagstull och sa att vi måste komma in NU. Vi kastade oss i bilen och jag körde inte lagligt.

Sedan började en lång natt med många tårar, ångest, hopplöshet och hoppfullhet. Läget var riktigt kritiskt. Hans mage och tarm hade stannat helt och gasbildning gjorde att magen var som en ballong och tryckte på hans organ och skapade enorm smärta.

Jag är så tacksam till Roslagstull, de är verkligen bäst. De har kämpat och ställt upp utöver vad tjänsten kräver och vi är så oerhört tacksamma. De räddade Teddys liv inatt.
Nu är vi hemma, med en betydligt gladare kille som knaprar lite på sitt hö, och har 5 mediciner som vi ska ge många gånger per dag.

Faran är inte över, men det ser hoppfullt ut. Jag är hemma idag och tar hand om honom, sen jobbar Dave hemma imorgon så jag kan åka till stallet.

Älskade Teddy, så rädda vi var. Snälla bli helt frisk!


Comments

Popular Posts