Utforskarrunda

Herregud vad kallt och ruggigt det kändes idag. 

Termometern sa minus två men att det kändes som minus tio pga vinden. Jag kan skriva under på det.
Varma och goa satt vi och åt lunch i sadelkammaren medan hästarna åt sin lunch, och ju mer jag återfick värmen desto mer osugen blev jag på att bege mig ut i den bitande vinden. Jag är så trött på att frysa nu, och att underlaget är kasst. Har nog aldrig längtat efter våren så mycket som i år. Börjat bli gammal och bry mig om vädret och ljuset... får nog inse det.

Så, jag bulkade upp med täckbrallor, dunjacka och balaklava under hjälmen och så gick vi.
Det blev, som alltid, riktigt härligt när vi väl kom ut. Mina kläder räckte så jag höll mig varm och skön, och marken hade inte frusit helt än så vi kunde faktiskt både trava och galoppera. Vi klättrade i skogen, och busade i några backar.

Plötsligt vek Trygve in i skogen. In på en stig som vi provat förut men som efter bara några meter tar slut i ett virrvarr av fallna träd och sly. Men dit skulle vi tydligen idag. Jag är ju inte den att haka på äventyr, så vi krånglade, kröp och kämpade oss igenom vegetationen och kom ut på andra sidan! Det visade sig vara en riktigt trevlig stig som löpte genom skogen, sen utmed en äng och sen in i skogen igen, till ett ännu värre område med fallna träd och sly än det förra. Här kände jag dock igen mig - under en tidigare utforskning fick vi vända på andra sidan om detta!

Idag var vi ju dock hårdhudade. Men hur vi kom igenom vet jag inte riktigt. Det var nästan lite coolt. Så nu har vi hittat en ny runda, tjoho!


Comments

Popular Posts