Paris dag 4

Det är verkligen jobbigt att vara turist!

Vi orkade inte ta oss från hotellet förrän vid 10:30, och tog då tåget till Musée du Louvre och tog de typiska turistbilderna som man 'måste' ta. Vi orkar inte med att gå in under den här resan, utan får nöja oss med att vara utanför. Det har varit så otroligt mycket folk överallt på grund av påsken, och ett välbesökt muséum behöver inte bli ännu trängre.

Vi gick sedan till le Palais Royal och dess trädgård, som ju liksom Louvren ligger vägg i vägg med dagens absoluta höjdpunkt - lunch på Le Grand Vefour! Detta fick vi boka långt innan vi åkte, och har varit en efterlängtad upplevese för oss som älskar god mat.


Le Grand Vefour har 2 stjärnor i guide Michelin, och hade fram tills 2008 hela tre stjärnor!
Under våra tre timmar i denna underbart vackra lokal fick vi flertalet foodgasms under de ca 13 rätterna som serverades, och det var precis så som man förväntar sig av en resturang av denna klass. 
Dock måste jag säga att jag tycker att Frantzén i Stockholm var bättre. 
Brutalt mätta och nöjda började vi sedan eftermiddagens vandring. Denna tog oss först till Gallerie Vivienne som ska vara en fantastiskt vacker passage/galleria - men som tyvärr var under ombygnad. Vi vandrade sedan vidare genom vackra Jardin des Tuileries tills vi kom till Place de la Concorde och därmed början på Champs-Élysées. 


Champs-Élysées var så otroligt full med folk att vi hade svårt att ta oss framåt. Det var häfigt att se den otroliga kommerssen på denna data idag, samtidigt som det var jobbigt att trängas så i värmen. Champs-Élysées är väldigt lång, nästan två kilometer lång, så det tog sin tid att ta oss till andra sidan och Arc de Triomphe.Vi avslutade vår turistiga dag med att promenera vidare till Jardins du Trocadéro och därifrån till Tour Eiffel och Champ de Mars.

Comments

Popular Posts