Vandring i Cornwall - dag 4

Idag var den tredje vandringsdagen av totalt 5. Imorgon är det en ledig dag och då kommer vi utforska staden, shoppa lite och äta gott, det ska blimysigt och skönt med en lugn dag.

Vi vandrade från hotellet genom staden ner till Prince of Wales pier, där vi tog en liten båt över till andra sidan vattnet, där byn St Mawes ligger.Vi hoppade där direkt på en ännu mindre båt (max 12 passagerare) och åkte ytterligare en liten bit till en plats som, roligt nog, heter Place. Place ligger på Roseland peninsula och det var just här dagens vandring tog plats.

Det var mycket mindre folk här än på tidigare platser, då det är mer svårtillgängligt. Vi vandrade först längst med kusten, återigen på South West Coast Path, förbi St Anthony Head Lighthouse till Porthbeor Beach där vi vände in mot land och vandrade över hedar och genom lite skog tillbaka till färjeläget.Vi skulle egentligen vandrat längre på Roseland, men då det just nu råkade vara ovanligt kraftigt tidvatten så var alla båtar inställda några timmar då ebben är som störst; det finns helt enkelt inte vatten att köra fram till pirerna i. Så, när vi kom tillbaka till St Mawes kunde vi verkligen se vilken skillnad det var på tidvattnet. Från att ha klivit på båten vid toppen av piren fick vi nu klättra flera meter upp för en stege, och det var inte ens full ebb.Vi åt lunch på St Mawes hotel och promenerade sedan bort till St Mawes Castle som byggdes av Henry IIX på 1500-talet för att försvara inloppet till Cornwall. Det är Englands bäst bevarade borg och har ändrats minimalt. Jag och mamma gick in och utforskade borgen medans de andra gick en tur på stranden. Borgen var superspännande, 5 våningar i 3 en design som var som tre cirklar. Fullt med kanoner och krut ochjag kände mig som ett barn som sprang runt och utforskade hela alltet.

Vi tog sedan den större lilla båten tillbaka till Falmouth och kunde ta det lugnt någon timme innan middagen.

Dagens vandring var ca 14 kilometer.Comments

Popular Posts