På de gröna ängarna

Jag har gått igenom stor sorg de senaste åren. Jag har förlorat två av mina bästa vänner; Trygve och Tino. 

Sedan Trygves skada våren 2019 kämpade både han och jag tröstlöst mot skadan. Gav det chans efter chans, vägrade ge upp det sista hoppet. På slutet fanns det ingen livsglädje kvar hos min bästa vän. Han som gjort mitt liv fullt av glädje, kärlek och mening. Mitt hjärta gick sönder under 1,5 år. Det byggdes upp en smärta inom mig som har förtärt mig. 

När vi till slut fick ge upp i november 2020 fanns det bara enn skugga kvar av min Trygve. Han hade också gett upp, och hade ingen glädje kvar. Jag tror det var det som tog på mig mest, att se honom förvandlas från en så glad kille till en spillra. För så kände jag att min insida också förvandlats.

Det andra som dränerade mig på liv och ork var den utdragna väntan, att kastas mellan försiktigt hopp och hopplöshet, att inte veta hur länge det skulle vara eller om det fanns ett lyckligt slut.

Den dag jag behövde ta farväl skrek jag besinningslöst rakt ut, primalskrik av ren sorg, tills min röst brast. 

Jag hade inte tid att sörja. Tino behövde mig, också han skadad, och jag behövde prestera fullt ut i skolan. Fick inte vara svag, måste fortsätta framåt, måste finnas till, måste lösa problemen. 

När jag fick ta farväl av Tino i februari 2021 fanns det bara stilla tårar kvar. 

Jag inser mer och mer nu att jag behöver en period av sorg. Att få finnas till utan krav en stund så att jag kan släppa ut det primalskrik som fortfarande pågår inom mig. Jag behöver få gråta, minnas trygve och tino som de var innan allt förändrades, minnas dem glada och friska. För det är den bilden jag vill ta med mig resten av livet, och den kärlek jag har känt och fortfarande känner för dem. 

Älskade Kotten, jag önskar att du hade fått träffa Trygve. Och Tino. Och Lillan. Och Gramy. Och Vasara. Och Karolina. Jag vet att de alla ser ner på oss nu från en bättre plats, och jag hoppas av hela mitt hjärta att de vet hur mycket jag fortfarande älskar dem.


Comments

Popular Posts