Goa gummor i Göteborg

Jag har varit väldigt lyckligt lottad under Corona pandemin eftersom jag haft stallet. Varje dag har jag fått både socialt umgänge, motion och träning, natur och framförallt glädje och kärlek till hästarna.

Det jag dock inte fått, liksom de flesta andra, är att träffa de människor som står mig närmast. De som känt mig längst och bäst, som varit med genom livet och som får mig att skratta och känna mig trygg som inga andra. 
I helgen var det äntligen dags!

Tåget rullade ner mot Göteborg fredag den 13:e, men som tur var så visste inte SJ om vilken dag det var utan tågresan var helt fri från problem. Jag och Anna var på väg mot en pantertanter-träff! 

Väl framme så checkade vi in på 'vårt' hotell, first hotel G, där jag nog bott 6-7 gånger nu.
Det är alltid lika bra och trevligt! 

Sedan var det dags att inskaffa material inför "Uppdrag: världens största korsstygn".
Det är precis vad det låter som; ett enormt korsstygn som jag ska göra och ge bort. Det kommer ta helt galet lång tid, sisådär 200 timmar. Och lika mycket material går ju åt - över 50 olika färger till exempel!
Som tur var hade Marre skickat oss till Göteborgs bästa hantverksbutik, där vi kunde få tag i 40 av färgerna.

Sedan var det middagsdags! Tyvärr var vi en pantertant kort då Marre akut fick åka till veterinären, men historien slutade gott och efter att jag och Anna mumsat fantastisk sushi så möttes vi alla tre på hotellet på kvällen och syjuntan började. Vi sydde, drack vin, pratade och skrattade till långt efter våra normala sovtider, och med ett glatt hjärta somnade jag.

På lördagen började vi dagen på lyxigaste sätt; Hagabadet. Vi hade alla samma entimmes behandling med massage, och sedan utforskade vi och njöt av allt spaavdelningen hade att bjuda på. Det var nog det bästa stads-spa jag varit på, och det slutade med att vi varit där mellan 09 till 14!

Hungern var nu ett faktum, liksom en galen trötthet. Vi hade öppnat dörren för avslappning och nu gick den inte att stänga. En snabb macka på ett café fick alltså följas av en tupplur. Pantertanter-stil.

Till kvällen var det sedan dags för ännu en klassiker när man är i Göteborg; middag på Tre Indier. Självklart följdes även denna middag åt av en syjunta på hotellet.

Sista dagen grydde, och denna morgon var så tvärtom mot spa som man kan komma. Det var dags för ännu en tradition; escape room.
Denna gång var vi tillfångatagna av en kirurg som skulle stjäla våra organ och sälja på svarta marknaden, och vi hade en timme på oss att fly. Puls och adrenalin? CHECK!

Pantertanter-stil igen så ägde vi och tog oss in på plats tre på topplistan för veckan, med alla organ i behåll.

För att lugna ner oss innan tåget skulle föra oss åter till Stockholm så satte vi oss på Brogyllen och beställde in varsin kanna te och bullar.

Tiden går ju som bekant fort när man har roligt, så även denna gång. Dags för farväl och hemresa. Marre följde oss till tåget där jag tårögd fick kramas en sista gång för denna gång. Sedan samma farväl till Anna på centralen hemma i Stockholm. Det är det värsta som finns, att säga hejdå.

Fast så kom jag och tänka på ett citat.... 

"How lucky am I, to have something that makes saying goodbye so hard"

Comments

Popular Posts